30/04/2020

Estiu després del desconfinament

Més de 40 dies a casa portem fins a dia d'avui. Hem fet de tot: cuinar, pintar, dibuixar, escriure, llegir, fer cabanyes a les habitacions, muntar circuits de psicomotricitat per casa, fer papiroflèxia, disfressar-nos, jugar al jardí (els que tenen més sort), fer roses per Sant Jordi, fer challenge a Instagram...

El confinament està sent tota una aventura i ho estem fent molt bé!
Amb responsabilitat!

Els nens i 
nenes saben la importància que té quedar-se a casa i fan el possible per passar el temps de la millor manera possible.
Estiu després del desconfinament

Segur que molts ho noteu: estan nerviosos, remoguts, actius, irascibles potser, amb canvis d'humor constants... és normal en tota aquesta situació, tant per a nens com per a adults.


Necessitem Sol, aire, passejar en entorns oberts. Ara ja poden començar a sortir, una horeta a passejar i segur que a casa es nota el canvi d'energia.

Creiem que amb aquesta situació podem reflexionar sobre el paper del lleure educatiu; adonar -nos de la importància d'oferir activitats en espais oberts, tenir cases en plena natura, donar propostes d'activitats en espais diferents al seu espai habitual (que sol ser l'escola).

Aquest Juliol, tots els nens i nenes tindran moltes ganes de casals, colònies i lleure. De trobar-se amb amics i conèixer-ne de nous, conèixer nous monitors, jugar, fer gimcanes, mullar-se, prendre el Sol i xerrar vora de la piscina...
Segur
 que molts compartiran com s'han sentit i què han fet durant el confinament i això els farà créixer i desenvolupar-se com a persones.

Sempre que un nen torna de colònies torna diferent, diuen. Segur que aquests mesos també els han canviat i serà necessari retrobar-se, escoltar, observar per reflexionar i seguir vivint amb més força. L'educació en el lleure permet aquests espais: de relació, de diàleg, de comunicació a través del joc, mostrant-nos tal com som.

Aquest Juliol; que respiri, que jugui, que corri i canti!

Entre tots farem que el 
post-confinament sigui aprenentatge, diversió i natura!