02/03/2020

Parlem de.... l’Alegria:

A la nostra feina tenim la sort de rodejar-nos de nens i nenes durant moltes hores, sobretot a les colònies escolars i les colònies d’estiu, i això fa que podem gaudir de grans moments d’alegria, de riures, de jocs... moments que ens omplen de vida i ens regeneren!

Què en sabeu de l’alegria?

Parlem de.... l’Alegria:

L’alegria és una de les 4 emocions bàsiques. El seu origen llatí és laetitia i significa dilatació del cor, amplitud de l’ànima. Al contrari que l’encongiment.

Aquesta emoció és la nostra millor amiga. I és que a qui no li agrada estar content i compartir aquesta alegria amb la gent que estima? Alegria és riure, compartir, jugar, experimentar sensacions agradables, tenir motivació...

L’alegria recompensa, ens fa sentir actius i satisfets. Sentim aquesta emoció quan rebem una bona notícia, quan ens sentim estimats o reconeguts; quan traiem bones notes o aconseguim una feina que desitjàvem, quan gaudim de les coses que fem, quan mirem un paisatge, escoltem una música que ens agrada, quan juguem amb els amics...

La seva expressió per excel·lència és el riure o el somriure depèn de l’energia que suposi l’emoció en aquell instant. Penseu durant un minut en alguna cosa súper divertida! Dóna’t un temps per tancar els ulls i intentar recordar algun moment divertit. És difícil que no se t’esbossi un somriure oi?

L’alegria és una emoció expansiva que surt del pit i s’exté per tot el cos! L’energia recorre totes les articulacions i músculs fins les extremitats! A vegades podem tenir ganes de saltar, ballar, abraçar-nos, jugar, cridar d’eufòria...

Igual que totes les emocions, té una funció adaptativa i necessària per als humans: reconforta l’estat d`ànim i recompensa. Ser capaç d’apreciar l’alegria en petits moments quotidians i saber veure les coses positives per sobre de les negatives, redueix l’angoixa i la tristesa i augmenta l’energia, la creativitat i fa que valorem la bellesa de molts paisatges i de les persones que ens envolten.

A continuació us deixem una llista de cançons, al nostre canal de youtube, perquè podeu trobar l’alegria en qualsevol moment:

LA LLISTA ALEGRE!  --> https://www.youtube.com/playlist?list=PLbgJz8zoMdn1uHw7uDKhc5RMAOa-JdFD_

I recorda, encomana l’alegria amb un somriure, una cançó, un detall, una frase o paraula bonica o simplement amb una mirada amable :)