20/02/2020

Hora de parlar de les vacances

Les vacances són per desconnectar de la feina i de les rutines i connectar amb els teus. Són una oportunitat també per a conèixer nous indrets, noves cultures i relacionar-te amb ells/es. Són un punt d’unió familiar que crea nous vincles a partir d’experiències noves interessants compartides per tots.

Hi ha famílies que són molt previsores i ja tenen totes les vacances, les de Setmana Santa i també les d'estiu organitzades; n’hi ha d’altres que esperen a l’últim moment perquè no s’acaben de decidir; i n’hi ha que no tenen vacances ni per Setmana Santa ni al Juliol ni a l’Agost i busquen plans d’una setmaneta per viatjar a un destí o un altre i aprofiten setmanes durant el curs per a escapar-se i estar junts.

Siguis d’un tipus de família o altra sabem que hi ha ítems o condicionants a l’hora d’escollir el pla de vacances. Pensem però que és important que els fills estiguin involucrats en aquest procés d’elecció; això no vol dir fer el que ells vulguin i anar on ells diguin, sinó convidar-los al diàleg, debatre opcions, comparar les diferents idees que heu proposat els pares i vendre-les el millor possible per despertar l’interès dels petits. Si els menuts tenen interès, ganes, i per tant, predisposició positiva, tot serà més fàcil!

Hora de parlar de les vacances

El tema es posa sobre la taula: què fem aquest any per vacances? El primer ítem, el que primer pensaria tothom seria en escollir un lloc. Pot ser ens vingui de gust fer un viatge o pot ser volem quedar-nos en una casa o hotel d’aquí a prop i gaudir de la muntanya o la platja. Platja o muntanya? És una pregunta força habitual, un punt de partida fàcil.  Per tant, el primer que podem fer, després de respondre a aquesta pregunta i debatre entre tots la solució final, és una llista de llocs que ens agradaria visitar o plans que ens agradaria fer. Potser aquesta llista la tenim guardada d’altres anys o potser l’escrivim cada any perquè els nostres gustos, desitjos i interessos canvien amb el temps.

Un cop tenim el lloc o si més no, acotem la localització on viurem aquestes vacances desitjades, podem fer una recerca d’activitats que podem fer en família en zones que responguin al nostre interès: excursions, parcs temàtics, activitats d’aventura, fires, zones d’interès cultural, activitats familiars de benestar, etc.

Activitats familiars de benestar, què és això?

Les activitats familiars de benestar són dinàmiques, tallers, jocs, etc. Que ens serveixen per interactuar amb els altres membres de la família des del respecte, l’empatia, l’alegria i l’amor. Permeten unir més les famílies des del benestar i treballen l’auto-coneixement, la creativitat, l’equilibri emocional... Són una molt bona opció per a passar-ho bé plegats i a més treballar aquesta part de nosaltres mateixos per a sentir-nos millor.

Algunes d’aquestes activitats poden ser: Ioga en família, banys de bosc,Mindfulnessen família, Tallers en la natura, risoteràpia, etc. Permeten connectar a través de les emocions i això fa que es creïn vincles forts entre nosaltres.

Si esculls inclous alguna d’aquestes activitats a les teves vacances veuràs com seran molt més profitoses i creareu un record conjunt que recordareu durant molt de temps.

Així que, parlem de les vacances?