Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Més informació Aceptar

04/01/2019

Projecte Invulnerables i Lleuredosmil viatjarem dins la carrossa dels Somnis

Aquest cap de setmana tornarem a viure una de les nits més màgiques de l’any! Tornen els tres Reis Mags i de ben segur que repartiran aquells regals més desitjats de tots els nens i nenes!  

Lleuredosmil hem volgut ajudar als reis Mags de Manresa aquest any i juntament amb els Invulnerables, de la casa de la infància Francesc Assís de Manresa, hem preparat la carrossa dels Somnis.

Projecte Invulnerables i Lleuredosmil viatjarem dins la carrossa dels Somnis

Diuen que durant la nit de reis tots els somnis que tinguis es poden fer realitat. Així que nosaltres estarem sobre aquesta carrossa tan màgica per recordar a tots els nens i nenes que per nit de reis s’ha d’anar a dormir d’hora, ja que sinó els reis no tenen temps de passar per a totes les cases! A més desitjarem que tots els nens, nenes, pares, mares, àvies i avis tinguin els somnis més desitjats, aquells més dolços i feliços. 

Hem estat un mes treballant amb la carrossa, escollint les teles, les llums, les disfresses pels petits acompanyants, fent a mà la decoració: núvols, capes... Vam soldar estructures per a poder posar-hi els nostres núvols i estrelles i per poder donar-li la imatge que nosaltres volíem... Si voleu veure el resultat final ens haureu de venir a veure el dia 5 de gener a la cavalcada de Manresa!

Amb els nens del projecte Invulnerables vam fer dibuixos per a decorar el capçal del llit de la nostra carrossa dels somnis, vam parlar sobre la tradició dels Reis Mags, vam preparar una petita coreografia per animar al públic a ballar amb nosaltres i vam escollir la nostra disfressa per la cavalcada.

Els Reis Mags, segons la tradició, són tres astrònoms màgics que fa molts i molts anys, guiats per una estel, van arribar a l’estable de Betlem on va néixer Jesús per a portar-li tres regals. El valor dels tres regals que van portar els tres Reis Mags a Jesús era més simbòlic que no pas material:

Melcior, el rei blanc, amb cabells blancs i barba llarga i blanca és d’origen europeu i va portar-li or a Jesús. És el més jove dels tres però té l’aspecte més vell ja que segons la llegenda el nen Jesús el va castigar per fer mostra innecessària de la seva força i joventut. L’or es relaciona amb la riquesa i el poder, i l’únic que en tenia llavors era el rei. Per tant l’or reconeixia a Jesús com a Rei de Reis.

Gaspar, el rei ros, és jove i bell. Té la pell blanca i rosada i els cabells castanys clars. És d’origen asiàtic i va fer l’ofrena d’encens a Jesús. L’encens, que ve de l’Orient, és símbol de l’adoració a Déu. Es fa servir en moltes cerimònies religioses. De manera que es reconeixia a Jesús com a Déu.

Baltasar, el rei negre, vesteix segons l’estil dels àrabs. És d’origen africà i la seva ofrena a Jesús va ser la Mirra. un bàlsam molt preuat que representa la condició humana, ja que és vermella, com la sang. El seu missatge era clar: reconeixia en Jesús com l’home que havia de patir per salvar la resta de la humanitat. En resum podem dir que son els símbols de rei, Déu i home, respectivament.

Actualment, els reis Mags segueixen visitant als nens i nenes per a fer-los feliços per una nit amb un regal i recordar-los que són especials. Aquesta nit serà dissabte 5 de gener. Però abans d’anar a dormir no us oblideu de venir-nos a veure a la cavalcada de Manresa!

Projecte Invulnerables i Lleuredosmil viatjarem a la carrossa dels somnis, situada just després de la carrossa de la carbonera.  Sortirem a les 18h de la Muralla Sant Francesc i farem el següent recorregut: Muralla Sant Domènec, carrer Guimerà, Crist Rei, passeig Pere III, Plaça Onze de Setembre, plaça Bonavista (tot per la via lateral dreta), carretera de Vic, Muralla del Carme i plaça Sant Domènec. A partir d'aquí, les figures principals de la cavalcada (Carter Reial, Àngel, els tres Reis d'Orient i les seves respectives comitives i abanderats, més la Pubilla i l'Hereu de Manresa), faran un recorregut a peu per la plaça Sant Domènec, carrer del Born, plana de l'Om, carrer Sant Miquel i plaça Major.

Tenim moltes ganes d’ensenyar-vos la nostra carrossa! Us esperem! 

Contacta'ns

Per on ens has conegut?

Enviar