Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Més informació Aceptar

26/09/2018

Un dia qualsevol d’un infant qualsevol.

Es lleva sobre les 7 del matí, es vesteix, esmorza i potser veu la televisió un quart d’hora fins que arriba l’hora d’anar a l’escola.
Un cop al centre educatiu desenvolupa un conjunt d’activitats d’aprenentatge, més o menys dinàmiques, segons el cole on vagi fins les 12:20 o la 13h.
Després, si té sort i algun membre de la família poden recollir-lo, dina a casa i al cap de dues hores, torna a l’escola. Una hora i mitja més tard, o dues en cas que estudiï en un centre privat, surt de l’escola i algú l’acompanya a una plaça a jugar amb els amics o bé a futbol, bàsquet, piano, anglès, robòtica…a qualsevol extraescolar que ell ha triat fer en el seu temps lliure. A vegades, d’una extraescolar va directament cap a una altra.
Si tot va bé, són les 20 o les 21 que el nen/nena arriba a casa seva. Ha de sopar, s’ha de dutxat, pijama i a dormir.

Un dia qualsevol d’un infant qualsevol.

Aquest paràgraf, que es llegeix tant ràpid, equival a un total de 13 hores que l’infant està en moviment, per alguns és com si fossin 13 hores de jornada laboral!
Des d’ensenyament s’intenta lluitar per reduir aquesta jornada i implantar uns horaris més saludables, tant pel nen/a com per la família.
La majoria de països europeus tenen jornades que acaben al migdia i això permetria fer extraescolars a primera hora de la tarda i arribar a casa abans, passar l’estona xerrant, llegint o jugant pares i nens; fer-ho tot amb més calma i anar més descansats.

Aquest canvi però requereix també d’una millora en les jornades laborals dels familiars, perquè vés qui es quedarà a la tarda amb els nens si els pares i mares treballem fins les 20h, i alguns fins les 22h!

Conscienciem-nos de que cal aquest canvi, tots hi juguem un paper important i ens beneficia a tots.

Contacta'ns

Per on ens has conegut?

Enviar